КОНДЕНЗ - РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

С идването на студените зимни дни се появява един стар неприятел и причинител на нездравословния въздух в помещенията, които обитаваме - КОНДЕНЗЪТ. Причините за появата му са комплекс от няколко фактора:
- недостатъчно отопляване - температурата на стените не трябва да е под 17 градуса.
- недостатъчно проветряване - 2-3 пъти дневно отваряйте широко всички прозорци за 5-15 минути. (Идеята е да се смени влажният въздух, без да изстинат стените и мебелите, затова не трябва да се проветрява дълго време с леко отворени прозорци)
Решението на проблема с влагата е елиминирането на по горните фактори.
- добрата вентилация -  при влизане на свеж въздух отвън и отвеждане на влажния въздух през вентилационните отвори се решава проблемът. За целта на прозореца се монтира автоматично влагорегулируемо нагнетателно устройство. Оборудвано е с автоматичен датчик за влага и пропуска в помещението въздух само при повишаване на влажността. За да е ефективно, трябва да има изход за стария въздух: през вентилатора на банята, тоалетната или аспиратора в кухнята. Също така, отопляването и проветряването не трябва да се пренебрегват. По лични наблюдения, монтирано на прозорец с обикновен стъклопакет, проблема от огромен, стана незначителен. При прозорец с нискоемисийно стъкло, конденза изчезна изцяло, тъй като самият стъклопакет със своята по-топла повърхност, допринася много за премахването на проблема.

За повече информация се свържете с нас:
0888086837
hemusdogrami@abv.bg